baterije.com.hr AUTORIZACIJA      Registrirajte se
Autorizacija/registracija NIJE OBAVEZNA za slanje upita i dobivanje ponude. Dovoljno je samo ispuniti UPIT ZA PONUDU.
     
zapamti me na ovom računalu       Zaboravili ste lozinku?
UPUTE ZA NARUDŽBU BATERIJA

Pročitajte ilustrirani tutorial o tome kako odrediti koja zamjenska baterija je namijenjena vašem laptopu.
 
UPUTE ZA NARUDŽBU ADAPTERA

Pročitajte ilustrirani tutorial o tome kako odrediti koji zamjenski adapter je namijenjen vašem laptopu.
 

Inpro - Sustavi za upravljanje dokumentacijom
Bolje baterije

28.2.2012.

Bolje baterije
Zamislite laptop čija baterija izdrži cijeli dan, a cijela se napuni za manje od sat vremena, mobitel koji pri aktivnom korištenju tjedan dana radi na jednom punjenju baterije, a ponovno se baterija napuni za 15-tak minuta. „Dream to come true“  zahvaljujući istraživanju NorthWestern University-ja.

Tim inženjera napravio je elektrodu za litij-ionsku bateriju, te otkrio „magičan“ broj 10. S ovom elektrodom, baterije drže do 10 puta dulje sa jednim punjenjem, i 10 puta brže se prazna baterija napuni do punog kapaciteta, u odnosu na sadašnju tehnologiju.

Harold H. Kung potvrdio je, da nakon preko 150 punjenja, što bi značilo više od godine dana rada, baterija je još uvijek pet puta efektivnija od litij-ionskih baterija koje se danas nalaze na tržištu.

No treba imati na umu da je razvijanje tehnologije tek u počecima, a masovna proizvodnja i dostupnost na tržištu za sada samo želje.

Kako će taj napredak utjecat na razvoj laptop baterija, baterija za mobitele te ostale prijenosne potrošaće, te što se točno krije iza toga otkrića saznajte u članku.


Baterije za ACER prijenosna računala Baterije za APPLE prijenosna računala Baterije za DELL prijenosna računala Baterije za FUJITSU prijenosna računala Baterije za HP prijenosna računala Baterije za LENOVO prijenosna računala Baterije za TOSHIBA prijenosna računala

Copyright © 2010.-2023. Inpro d.o.o., sva prava pridržana.