baterije.com.hr AUTORIZACIJA      Registrirajte se
Autorizacija/registracija NIJE OBAVEZNA za slanje upita i dobivanje ponude. Dovoljno je samo ispuniti UPIT ZA PONUDU.
     
zapamti me na ovom računalu       Zaboravili ste lozinku?
UPUTE ZA NARUDŽBU BATERIJA

Pročitajte ilustrirani tutorial o tome kako odrediti koja zamjenska baterija je namijenjena vašem laptopu.
 
UPUTE ZA NARUDŽBU ADAPTERA

Pročitajte ilustrirani tutorial o tome kako odrediti koji zamjenski adapter je namijenjen vašem laptopu.
 

Inpro - Sustavi za upravljanje dokumentacijom
Baterija, izliječi sama sebe!

5.3.2012.

Baterija, izliječi sama sebe!
Današnje baterije za laptop, ups baterije i općenito baterije, imaju određeni životni vijek, koji uvelike ovisi o broju ciklusa punjenja i pražnjenja baterije. Također baterije su podložne fizičkim i toplinskim ostečenjima, što može smanjiti njihov kapacitet ili ih učiniti neupotrebljivima.
 
Istraživači na University of Illinois proučavaju načine kako konstruirati bateriju koja bi se sama mogla popravljati nakon pretrpljenog oštečenja. Smatraju da je gubitak elektroničke provodljivosti glavni uzrok pada kapaciteta i odumiranja baterije.
 
Njihova je ideja u baterije ugraditi tzv. „emergency repairmen“, mikrosfere manje od crvenih krvnih zrnca koje u sebi sadržavaju tekući metal. One bi se nalaze u bateriji zajedno s ostalim komponentama u stanju mirovanja. Kada dolazi do oštečenja baterije kapsule bi pukle i ispustile tekući metal koji bi zakrpao rupu u strujnom krugu i time popravio bateriju za daljnji rad. Te kapsule bile bi dizajnirane da reagiraju ovisno o događajima, bilo to pregrijavanje, fizičko oštečenje ili nešto treće.

Više o tome možete pogledati ili pročitati u izvornom članku.Baterije za ACER prijenosna računala Baterije za APPLE prijenosna računala Baterije za DELL prijenosna računala Baterije za FUJITSU prijenosna računala Baterije za HP prijenosna računala Baterije za LENOVO prijenosna računala Baterije za TOSHIBA prijenosna računala

Copyright © 2010.-2024. Inpro d.o.o., sva prava pridržana.