baterije.com.hr AUTORIZACIJA      Registrirajte se
Autorizacija/registracija NIJE OBAVEZNA za slanje upita i dobivanje ponude. Dovoljno je samo ispuniti UPIT ZA PONUDU.
     
zapamti me na ovom računalu       Zaboravili ste lozinku?
UPUTE ZA NARUDŽBU BATERIJA

Pročitajte ilustrirani tutorial o tome kako odrediti koja zamjenska baterija je namijenjena vašem laptopu.
 
UPUTE ZA NARUDŽBU ADAPTERA

Pročitajte ilustrirani tutorial o tome kako odrediti koji zamjenski adapter je namijenjen vašem laptopu.
 

Inpro - Sustavi za upravljanje dokumentacijom
Upute za narudžbu zamjenskih AC adaptera (napajača, punjača)

Isti modeli prijenosnih računala (notebook, laptop) mogu imati različite modele adaptera. Razlike su u dimenzijama konektora (utikača u notebook), snazi adaptera,  izlaznom naponu.

Razlog tome je što su isti modeli računala projektirani i izrađeni u raznim tvornicama, za razna tržišta, u više serija.

Da točno odredimo koji naš zamjenski AC adapter je odgovarajući onom kojeg Vi trebate, tj koji odgovara ovom kojeg trenutno imate, potrebni su nam određeni podaci.

Molimo Vas da odvojite nešto vremena i slijedite ove upute. Time ćemo izbjegnuti moguće zabune, a time dodatne troškove (oko zamjena ili povrata AC adaptera) ili moguća oštečenja Vaših uređaja ili novih adaptera.

1)    Ugasite notebook/laptop kako ne bi došlo do gubitaka podataka, okrenite ga i položite na poklopac.

2)    Na poleđini uređaja naći ćete mnoge podatke, poput ovih sa slika 1 i 2, te od svih njih zapišite samo Model laptopa (slika 2). Bitan je samo podatak Model No (ili slična oznaka), a ostale podatke (poput napona i struje) zanemarite.

Upute za narudžbu zamjenskih AC adaptera - slika 1
Slika 1

Upute za narudžbu zamjenskih AC adaptera - slika 2
Slika 2

3)    Uzmite AC adapter, te sa njega prepišite Model/Replace broj kao i podatke u Izlaznom naponu (U) i Izlaznoj struji (A) adaptera, npr. kao na slici 3.

Upute za narudžbu zamjenskih AC adaptera - slika 3
Slika 3

4)    Neophodno je i izmjeriti dimenzija utikača u notebook (konektora). Promjeri mogu biti npr.: 4,8x1,7 mm, 5,5x1,8 mm, 5,5x2,5 mm, 7,4x5 mm, i drugi. Pogledajte primjere na slikama dolje. Izmjerite barem približno, metrom ili trokutom ako nemate pomično mjerilo – znači ako je vanjska dimenzija manja od 5 mm – napišite 4,8 mm, ako je nešto veća od 5 mm onda je vjerovatno 5,5 mm (ili 6 mm ili 7,4 mm, no to su velike razlike). Ista je situacija i sa unutarnjim promjerom – ili je manji od 2 mm (onda je 1,8 mm) ili je veći od 2 mm (onda je 2,5 mm), a može biti i 4 mm ili 5 mm. Zapišite izmjereni podatak.

Upute za narudžbu zamjenskih AC adaptera - slika 4
Slika 4

Upute za narudžbu zamjenskih AC adaptera - slika 5
Slika 5

Upute za narudžbu zamjenskih AC adaptera - slika 6
Slika 6

Upute za narudžbu zamjenskih AC adaptera - slika 7
Slika 7

5)    Na našoj internet stranici baterije.com.hr otvorite Upit pa ispunite polja sa traženim podacima, uključujući i ove koje ste zapisali o računalu i AC adapteru. Dodatne podatke o adapteru, za koje nema odgovarajućeg polja, možete upisati u polje Napomena.

6)    Pritisnite na Pošalji.

7)    Mi ćemo Vaš Upit zaprimiti i obraditi u najkraćem mogućem roku. Ukoliko imamo AC adapter na skladištu, poslati ćemo Vam odmah i Ponudu prema kojoj vršite plaćanje, a ako adapter nije na skladištu, javiti ćemo Vam u kojem roku ga očekujemo.
Baterije za ACER prijenosna računala Baterije za APPLE prijenosna računala Baterije za DELL prijenosna računala Baterije za FUJITSU prijenosna računala Baterije za HP prijenosna računala Baterije za LENOVO prijenosna računala Baterije za TOSHIBA prijenosna računala

Copyright © 2010.-2024. Inpro d.o.o., sva prava pridržana.