baterije.com.hr AUTORIZACIJA      Registrirajte se
Autorizacija/registracija NIJE OBAVEZNA za slanje upita i dobivanje ponude. Dovoljno je samo ispuniti UPIT ZA PONUDU.
     
zapamti me na ovom računalu       Zaboravili ste lozinku?
UPUTE ZA NARUDŽBU BATERIJA

Pročitajte ilustrirani tutorial o tome kako odrediti koja zamjenska baterija je namijenjena vašem laptopu.
 
UPUTE ZA NARUDŽBU ADAPTERA

Pročitajte ilustrirani tutorial o tome kako odrediti koji zamjenski adapter je namijenjen vašem laptopu.
 

Inpro - Sustavi za upravljanje dokumentacijom
Da li je Litij-ionska baterija idealna baterija?

20.2.2012.

Da li je Litij-ionska baterija idealna baterija?
Dugi niz godina, nikal-kadmijska bila je jedina pogodna baterija za prijenosne uređaje. Tek u ranim devedesetima, točnije 1991. godine  Sony je komercijalizirao prvu litij-ionsku bateriju.

Litij-ionska baterija ima dvostruki energetski kapacitet naspram nikal-kadmijske, te potencijal za daljnji razvoj i povećanje kapaciteta. Velika prednost te vrste baterija jest minimalna potreba za održavanjem.

Nema memoriju, predefinirane cikličke cikluse punjenja koji su potrebni da se održi kapacitet, a za usporedbu s nikal-kadmijskom, pražnjenje u stanju mirovanja manje je za više od pola te se lako zbrinjavaju nakon isteka životnog vijeka.

S druge strane, litij-polimerska baterija koja sadrži u sebi tekući polimerski elektrolit ukazala je na potencijal u kontekstu smanjivanja dimenzija baterije. Zbog drugačije strukture, dimenzije i oblika, baterije se mogu prilagoditi potrebama i dimenzijama uređaja.

Odgovor na pitanje: Zašto litij-polimerska baterija uz očite prednosti nije sustigla litij-ionsku kao i ostale informacije možete pročitati u članku.


Baterije za ACER prijenosna računala Baterije za APPLE prijenosna računala Baterije za DELL prijenosna računala Baterije za FUJITSU prijenosna računala Baterije za HP prijenosna računala Baterije za LENOVO prijenosna računala Baterije za TOSHIBA prijenosna računala

Copyright © 2010.-2024. Inpro d.o.o., sva prava pridržana.