baterije.com.hr AUTORIZACIJA      Registrirajte se
Autorizacija/registracija NIJE OBAVEZNA za slanje upita i dobivanje ponude. Dovoljno je samo ispuniti UPIT ZA PONUDU.
     
zapamti me na ovom računalu       Zaboravili ste lozinku?
UPUTE ZA NARUDŽBU BATERIJA

Pročitajte ilustrirani tutorial o tome kako odrediti koja zamjenska baterija je namijenjena vašem laptopu.
 
UPUTE ZA NARUDŽBU ADAPTERA

Pročitajte ilustrirani tutorial o tome kako odrediti koji zamjenski adapter je namijenjen vašem laptopu.
 

Inpro - Sustavi za upravljanje dokumentacijom
Razlika između notebooka, laptopa, netbooka, ultrabooka....

21.6.2012.

Razlika između notebooka, laptopa, netbooka, ultrabooka....
Neki proizvođaći poistovječuju pojam notebooka i laptopa, ali razlike ipak postoje. Osim njih, pojavile su se i kategorije netbooka, te ultrabooka.
 
Laptop
 
Laptop je praktički zamjena za stolno računalo.Dijagonale prikaza 15.6'' ili 17'' incha, puna tipkovnica, zaseban grafički hardware, DVD-ROM, integrirane mrežne mogućnosti, te nešto veća masa glavne su njihove karatkeristike.
Također, laptop ima prostora za nadogradnju hardware-a ako korisnik poželi.
 
Notebook
 
Notebookovi su kompaktniji od laptopa, manjih dimenzija, prikaz od 11'' incha naviše, sa integriranim grafičkim sustavom, slabijeg hardware-a optimiziranog za štedljiv rad, manje mase od laptopa što omogućuje korisniku povećanu mobilnost, dulji rad na bateriji, i imaju minimalne mogućnosti nadogradnje hardware-a.
 
Netbook
 
Netbook je noviji pojam u svijetu prijenosnih računala. Ultra malih dimenzija, prikaz do 11'', minimalan hardware omogućuje dug rad na bateriji, a kao što samo ime kaže, namijenjem je većinom za pretraživanje interneta, mailove, IM klijente i slično.
Naspram notebookova primjetna je i niža cijena netbookova.
 
Ultrabook
 
Spomenuo bi za kraj i pojam ultrabook koji je definirao Intel 2011. godine, kao podgrupu notebooka, čije su glavne karakteristike mala debljina <3cm, i masa <1.5kg gdje se ne žrtvuje kapacitet baterije i performanse uređaja. Sad se polako na ultrabook tržištu pojavljuju i marke poput Samsunga, Toshibe, HP-a i drugih..


Baterije za ACER prijenosna računala Baterije za APPLE prijenosna računala Baterije za DELL prijenosna računala Baterije za FUJITSU prijenosna računala Baterije za HP prijenosna računala Baterije za LENOVO prijenosna računala Baterije za TOSHIBA prijenosna računala

Copyright © 2010.-2024. Inpro d.o.o., sva prava pridržana.